Lokalförening Skaraborg

Aktiviteter för lokalföreningen i Skaraborg 

 

Välkomna till nästa träff med Tankesmedjan för jämställdhet måndagen den 12 oktober. Vi träffas på Restaurang Sällskapet i Skövde kl.18.30 för att byta tankar och idéer, denna gång får vi besök av författaren Marianne Gunve. Dessutom passar vi på att lyfta FNs 75 års jubileum och UN Womens 10 årsfirande inför FN-dagen den 24/10.

Var och en köper egen valfri fika, mat och dryck. Hoppas ni har möjlighet att komma, det var mycket trevligt förra gången.

 

HeForSheRUN

Förhoppningsvis såg ni premiären av vårt välgörenhetslopp HeForSheRUN som startade den 25/9. Det finns fortfarande möjlighet att delta på egna villkor, läs mer om det https://www.unwomen.se/kampanjer/heforshe/heforsherun/

 

Orange Day

Höstens höjdpunkt för oss är Orange Day den 25/11. Dagen då världens kända byggnader lyser orange och fler tar ställning mot våld mot kvinnor och flickor. 

Vi har uppmanat kommunerna i Skaraborg att belysa sina byggnader orange, hittills har vi fått måttligt intresse men vi hoppas på god respons.

Ni medlemmar behövs i allra högsta grad, förutom att ni pratar med era bekanta, bär orange armband och blir månadsgivare skulle vi uppskatta mycket om ni tar kontakt med fastighetsägaren i er omgivning för att höra om de kan lysa orange den dagen. Meddela oss vad ni kan hjälpa till med.

 

Kontakt

En annan sak som vi har noterat är att vi inte har mobilnummer till alla medlemmar. Eftersom vi gärna vill komma i kontakt med er skulle vi uppskatta om ni kontaktar någon av oss för att uppge ert telefonnummer. Ring, sms eller mejla oss. Eller svara på detta mejl. 

 

HeForShe-Artweeek

Nu är även nästa års HeForSheArtsWeek beslutat att genomföras den 6/3-13/3 2021.
Vi hoppas på många spännande aktiviteter, event och kulturupplevelser som uppmuntrar männen att ta sin del av ansvaret för ett jämställt samhälle. 

Välkommen till UN Women Sveriges lokalförening i Skaraborg!

UN Women Sverige arbetar för kvinnors rättigheter och för ett jämställd värld. Lokalföreningarnas främsta uppdrag är att sprida kunskap om UN Womens arbete på lokal nivå.

Vill du engagera dig i vårt arbete? Bli medlem och kontakta oss på skaraborg@unwomen.se

Vi behöver volontärer, medlemmar och månadsgivare till vår verksamhet. Skriv till skaraborg@unwomen.se om du kan och vill bidra genom att ställa upp på våra event, eller om du vill fråga något.

Medlem blir du här https://www.unwomen.se/engagera-dig/bli-medlem/

Månadsgivare blir du här https://www.unwomen.se/manadsgivare