Testamente & minnesgåva

Testamente

Genom att avsätta en gåva till UN Women Sverige i ditt testamente är du med och bidrar till jämställdhetsutvecklingen och stärkande av kvinnors och flickors rättigheter i världen.

Om du är myndig så har du rätt att skriva ett testamente. Ett testamente är en juridisk handling där du berättar vad som ska hända med dina ägodelar efter din död. Du kan skriva ditt testamente själv eller ta hjälp. Du måste hålla dig till vissa regler för att testamentet ska vara giltigt.

Vi på UN Women Sverige har ett samarbete med den juridiska digitaltjänsten  Jurio där du enkelt kan upprätta ett fullständigt och skräddarsytt testamente helt kostnadsfritt!Genom att testamentera en valfri summa till förmån för UN Women Sverige och vårt ändamål blir testamentet helt gratis för dig. Samtidigt gör du enorm skillnad i vårt arbete.

Testamentet upprättas digitalt genom att du fyller i ett kort formulär online – antingen själv eller tillsammans med en sambo eller make. Du får löpande rådgivning genom processen och bestämmer själv vilken summa du vill donera till oss. Ett juridiskt giltigt testamente skapas helt kostnadsfritt, baserat på dina svar.

När du valt UN Women Sverige i steg 7 kommer kostnaden för testamentet att dras av.

Har du redan ett testamente sedan tidigare? Välj mellan att helt ersätta ditt tidigare testamente, eller bara göra ett tillägg. Det tar inte ens 10 minuter, och självklart kan du återkalla eller göra ändringar i testamentet om du skulle ångra dig.

Kom ihåg: För att ett testamente ska bli giltigt måste det signeras för hand framför två samtidigt närvarande vittnen, som också ska underteckna testamente. Jurio guidar dig genom hela processen.


Ge en minnesgåva

För att hedra minnet av någon som gått bort kan du ge en minnesgåva som hjälper världens mest utsatta kvinnor och flickor. Du får ett fint minnesblad att ge bort vid begravningen.

Skänk din gåva genom att göra en insättning via BG: 900-2932
Du kan även swisha din gåva till 900 29 32

Märk din gåva med minnesgåva och kontakta oss på info@unwomen.se för att få ditt minnesblad via mejl eller post samt vilken hälsning du önskar skicka med i brevet.

UN Women Sverige är en av Lavendla begravnings insamlingsorganisationer. Lavendla erbjuder tjänsten att minnesgåvan kan swishas direkt via den avlidnes minnessida, där anhöriga valt en organisation eller fond att donera till.  Läs mer om deras tjänster på Lavendla.se