« Tillbaka till nyheter

HeForShe-Run 2020

Publiceringsdatum: 3 sep 2020

FN:s enhet för jämställdhet UN Women Sverige bjuder in till ett välgörenhetslopp till förmån för arbetet mot våld mot kvinnor.

En av tre kvinnor utsätts för fysiskt eller sexuellt våld under sin livstid. Våld mot kvinnor och flickor sker ofta i hemmet och ofta av en nära anhörig. Under covid-19 pandemin visar rapporter en ökning av våld i hemmet till följd av isolering och strängare restriktioner runt om i världen.

Med HeForShe-Run vill UN Women Sverige uppmana människor i Sverige att manifestera mot våldet genom friskvård och hälsa. UN Women Sverige samarbetar bland annat med idrotten genom HeForShe-kampanjen för att engagera alla människor i jämställdhetsfrågan. Vi har alla ett gemensamt ansvar i arbetet för att stoppa alla former av våld och diskriminering mot kvinnor och flickor.

Vi är glada över att kunna presentera detta initiativ som ger fler chansen att göra skillnad och stötta UN Womens arbete genom att ge en gåva, manifestera mot våldet och samtidigt göra en insats för folkhälsan, säger Petra Engberg, verksamhetschef på UN Women Sverige.

HeForShe-Run är ett motionslopp där alla kan delta på valfri plats och i egen takt ta sig fram 5 km. Starten sker den 25 september och loppet pågår fram till den 25 november och Orange Day – den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor.

Som en ljus och optimistisk färg har FN orange till att representera en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Därav uppmanas de som deltar i loppet att gärna ha något orange på sig.

UN Women Sveriges lokalföreningar och nätverk gör egna event kring HeForShe-Run och vi ser fram emot att få ta del av de många initiativen, avslutar Petra Engberg

Anmälningsavgiften är till förmån för UN Women Sveriges arbete.
Deltagaravgiften är 250 kr och betalas genom att:
Swish: 123 900 29 32
Plusgirokonto: 357606-3