« Tillbaka till nyheter

Vargarna Speedway tar ställning mot våld mot kvinnor

Publiceringsdatum: 31 jul 2018

Den 26:e juli valde Vargarna Speedway att som första speedwayklubb köra en Orange-match för att visa sitt ställningstagande mot våld mot kvinnor och flickor.

I maj genomfördes Orange Day MC kortege i Norrköping och förra året spelade Norrköpings allsvenska hockeylag Vita Hästen i Orange matchdressar. Nu har även Vargarna Speedway Norrköping anslutit sig och visade sitt ställningstagande genom att köra i orange matchdressar.

”För oss handlar det om värdegrunder. Våld och diskriminering mot kvinnor och flickor måste få ett stopp, och vi som idrottsförening vill vara med och påverka, säger Anders Carlberg”, ordförande i Vargarna Speedway.

Klubben kommer genomgå en utbildning för att kunna ta snacket och säga ifrån när våld och kränkningar mot kvinnor och flickor uppstår.

När Vargarnas lagkapten Kim Nilsson förra veckan fick höra om klubbens ställningstagande blev han glad.
– ”Det här ställer jag mig bakom alla dagar i veckan”, säger Kim Nilsson.

Vargarna har länge arbetat med att inkludera alla på lika villkor, stora som små, tjejer som killar. Bland annat så går alla barn under 18 år in gratis på alla hemmamatcher på Ica Maxi arena i Norrköping.

Under hösten kommer Vargarna Speedway även att arrangera en tjejkväll där man får prova på att köra speedway, detta för att dra mer tjejer till motorsporten.

”Att få fler tjejer som engagerar sig i sporten är en viktig del i utvecklingen. Motorsporten har länge varit mansdominerad, och det vill vi vara med att förändra”, säger Whilma Johansson, sportchef för Vargarna Speedway.

Vargarnas orange matchvästar har signerats av respektive förare och auktioneras nu ut till förmån för UN Women nationell kommitté Sverige på Vargarnas facebooksida Under matchdagen skänktes även alla pengar från försäljningen av souvenirer till UN Women nationell kommitté Sverige.

Vår sportchef Whilma Johansson och jag har aldrig varit så stolta över klubben och förarna som vi är idag, avslutar Anders Carlberg, ordförande Vargarna Speedway.

UN Women nationell kommitté Sverige vill tacka Vargarna Speedway för deras stöd och ställningstagande mot våld mot kvinnor och flickor. Tillsammans gör vi skillnad!