« Tillbaka till nyheter

UN Women Sverige välkomnar Kimia och Olivia!

Publiceringsdatum: 8 sep 2023

Den här veckan har vi haft glädjen att välkomna våra nya praktikanter

Kimia Favre studerar Masterprogrammet i Strategisk Kommunikation vid Lunds universitet.

”Påverkansarbete, kriskommunikation och krishantering har varit mitt fokus genom mina nuvarande och tidigare studier. UN Women Sverige är en drömpraktik eftersom jag har ett stort intresse för global jämställdhet och kvinnors och flickors mänskliga rättigheter”, säger Kimia.

”Det är en ära att få möjligheten att bidra till en organisation som verkligen gör skillnad på riktigt”, avslutar Kimia.

Olivia Skoglund har nyligen avslutat sin masterexamen International Administration and Global Governance vid Göteborgs Universitet.

”Under mastern har jag fokuserat på ämnen som rör mänskliga rättigheter, demokrati och internationella relationer. Jag har så länge jag kan minnas haft ett stort intresse för jämställdhet och är övertygad om att världen kan bli en bättre plats om länder samarbetar med varandra. Därför finns det ingen annan praktikplats jag hellre hade velat vara på än UN Women Sverige”, berättar Olivia.

”Som praktikant har jag möjligheten att vara med och skapa förändring för kvinnor och flickor i världen, vilket känns meningsfullt för mig”, avslutar Olivia.

Vi på UN Women Sverige är glada och stolta över att ha med Kimia och Oliva på vår resa. Nu ser vi fram emot en spännande höst!