« Tillbaka till nyheter

Vi välkomnar Amalia och Matilda

Publiceringsdatum: 23 jan 2024

Den här veckan har vi haft möjlighet att välkomna våra nya praktikanter.

Amalia Adling Tufvesson har nyligen avslutat sina studier i freds- och konfliktvetenskap vid Lunds universitet. I sin kandidatuppsats analyserade hon hur kvinnor och flickor påverkas av konfliktrelaterat sexuellt våld inom ramen för konflikter kopplat till naturresurser. 

“Att göra praktik vid UN Women Sverige är en dröm för mig då jag brinner för kvinnors- och flickors rättigheter. Jag ser fram emot att fördjupa min förståelse för organisationens arbete med global jämställdhet och att kunna tillämpa de kunskaper jag har förvärvat under mina studier. Jag ser verkligen fram emot en lärorik vår fylld med möjligheter att bidra och lära mig.” 

Matilda Olsson studerar för tillfället sin sista termin på juristprogrammet vid Uppsala universitet. Under hennes studier har hon riktat in sig på människorättsarbete och global rättvisa. 

“Under mina studier har det varit viktigt för mig att hitta min egen väg. I en kombination av min vilja att göra skillnad för människor och mitt intresse för jämställdhet, däribland särskilt kvinnors och flickors rättigheter, blev UN Women Sverige det självklara valet.”

Under våren kommer Matilda parallellt med sin praktik att skriva sitt examensarbete om det viktiga ämnet våld i nära relationer, särskilt mäns våld mot kvinnor och brottet grov kvinnofridskränkning. 

Vi på UN Women Sverige är stolta och glada att ha med Amalia och Matilda i vårt arbete. Vi ser fram emot en rolig och spännande vår tillsammans!