« Tillbaka till nyheter

UN Women Sverige presenterar stolt Hammarby Fotboll som första Allsvenska klubb att skriva under för HeForShe

Publiceringsdatum: 15 sep 2015

Pressmeddelande 2015-09-15

HeForShe är en global kampanj skapad av UN Women som syftar till att engagera män och pojkar att verka som förespråkare och intressenter för att åstadkomma jämställdhet. Att fler män tar ställning mot våld, diskriminering och orättvisor som drabbar kvinnor och tjejer är direkt avgörande. Tillsammans med UN Women Sverige kommer Hammarby Fotboll under hösten påbörja arbetet med att sprida HeForShe inom sin organisation.

”För oss är det en jättevärvning att få med Hammarby Fotboll i arbetet med HeForShe. Vi är glada att Hammarby väljer att ta ansvar för attityder och värderingar bland spelare och ledare. I mitt arbete med Uppförandekoden inom Svensk Elitfotboll förstod jag tidigt att Hammarby är en klubb att räkna med i värdegrundsfrågor. Vi hoppas att det här blir en passning till resten av idrottsverige”, säger Peter Svensson, från UN Women Sverige.

Hammarby är väldigt stolta över att vi har blivit tillfrågade av UN Women Sverige att delta i HeForShe kampanjen säger Hammarby Fotbolls VD, Henrik Kindlund. Klubben har ett starkt värdegrundsarbete där vi arbetar kontinuerligt med frågor kring respekt och öppenhet, framförallt gentemot våra 2000 ungdomsspelare.

”Att vi är med som ambassadörer för HeForShe-kampanjen är ytterligare ett sätt för oss att signalera att vi står upp för ett rättvist och jämställt samhälle”, avslutar Kindlund.