« Tillbaka till nyheter

Skövde AIK spelar HeForShe-match

Publiceringsdatum: 18 aug 2021

Skövde AIK väljer att uppmärksamma och stödja HeForShe genom att genomföra en HeForShe-match som arrangeras i samarbete med UN Women Sveriges lokalförening i Skaraborg.

Lördagen den 21 augusti är därför entrén fri till Skövde AIK:s match i Ettan Södra mot Torns IF. Matchen spelas på Södermalms IP i Skövde med matchstart 14.00.

Från klockan 11.00 anordnas olika aktiviteter för både vuxna och barn på Södermalms IP som tipspromenad, utställning, hoppborg och att pärla armband eller träffa företag och organisationer på minimässan. UN Women Sveriges lokalförening i Skaraborg finns på plats och pratar om sitt jämställdhetsarbete och om HeForShe. Inför matchen kommer det att vara musik, tal och det kommer att finnas möjlighet att köpa mat i en Foodtruck.

Alla intäkter under dagen går till UN Women Sveriges arbete.

”Vi tycker frågan är otroligt viktig och därför vill vi vara med och skapa det här återkommande eventet. Fler behöver förstå vad HeForShe är och står för”, säger Skövde AIK:s vice ordförande Janne Andersson

”Vi är mycket glada över att Skövde AIK tar ställning för jämställdhet och stöttar arbetet för att få med männen i kampen för jämställdhet och därför känns det jättekul att Skövde AIK blir första lag i Skaraborg att genomföra en HeForShe-match”, berättar Monica Green ordförande för UN Women Sveriges lokalförening i Skaraborg.