« Tillbaka till nyheter

Praktik våren 2024

Publiceringsdatum: 5 okt 2023

Om oss

UN Women Sverige har i uppdrag att informera, bedriva påverkansarbete och öka kännedomen i Sverige om global jämställdhet och kvinnors och flickors rättigheter. Insamling och partnerskap i Sverige till förmån för UN Womens globala program är också en central del av arbetet. UN Women Sverige är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation som arbetar på uppdrag av FN:s jämställdhetsorgan UN Women.

UN Women är FN:s organ för jämställdhet och kvinnors och flickors mänskliga rättigheter. UN Women finns på plats i över 100 länder och arbetar genom olika program för jämställdhet och kvinnors och flickors rättigheter. På plats i olika länder samarbetar UN Women med kvinnorätts- och civilsamhällesorganisationer, regeringar, andra FN-organ och institutioner samt med privata sektorn. Ett centralt fokus för UN Women är arbete för att stoppa våldet mot kvinnor och flickor samt att öka medvetenheten om orsakerna till och följderna av våldet.


På UN Women Sverige är vi ett litet kansli och som praktikant blir du snabbt en viktig del av teamet. Vi arbetar på Epicenter på Mäster Samuelsgatan 36 i centrala Stockholm. Hos oss kan du just nu söka två olika praktikroller verksamhet & policy eller digital kommunikation för vårterminen 2024

Verksamhet & policy

Vi söker dig som:

– har god kunskap och/eller intresse för jämställdhet och frågor om kvinnors och flickors rättigheter

– god vana att arbeta med texter

– vana eller intresse att anordna seminarier, events etc

– goda kunskaper i svenska och engelska

– samarbetsvillig och självgående

– Förmånligt är om du tidigare har arbetat med projektansökningar

Digital kommunikation
Vi söker dig som: 

– är kreativ initiativtagande

-har goda kunskaper i kommunikation, t.ex. vad gäller digitala kampanjer samt att skapa content och copy för sociala medier, hemsida och andra digital kanaler


– har ett intresse för jämställdhet och frågor om kvinnors rättigheter


– är samarbetsvillig och självgående


Ansökans innehåll

CV, personligt brev och referenser. Inkludera en presentation av dig själv och ange varför du är intresserad av att praktisera vid just denna organisation.
För att praktisera hos oss behöver du göra din praktik inom ramen för en utbildning. Gemensamt för båda rollerna är du kommer behöva använda dig av en egen dator.

Kontakt- och ansökningsinformation till info@unwomen.se senast 31/10