« Tillbaka till nyheter

POWER GIRL AWARDS 2018

Publiceringsdatum: 1 feb 2018

GINA TRICOT & UN WOMEN SVERIGE ARRANGERAR VÄLGÖRENHETSGALAN POWER GIRL AWARDS

PRESSMEDDELANDE Stockholm 2018.02.01

Gina Tricot fortsätter satsa på female empowerment och som en hyllning till alla tjejer och kvinnor anordnar modekedjan, tillsammans med UN Women Sverige, vårens största välgörenhetsgala för tjejer – Power Girl Awards. Den exklusiva girl power-galan äger rum på Berns i Stockholm på Internationella kvinnodagen den 8 mars.

I samband med Internationella kvinnodagen i fjol inledde Gina Tricot ett samarbete med UN Women Sverige för att stödja deras arbete för en jämställd värld fri från diskriminering och våld mot kvinnor och flickor. I år fortsätter samarbetet med den gemensamma storsatsningen – Power Girl Awards. En välgörenhetsgala för 500 tjejer, varav 300 biljetter släpps till priset av 200 kronor styck där intäkterna från försäljningen oavkortat går till UN Women Sveriges arbete.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över att Gina Tricot har valt att fortsätta samarbetet med oss. Tillsammans tar vi ställning för kvinnor och flickors rättigheter och vi gör det genom att lyfta fram och hylla tjejer med en fantastisk gala, säger verksamhetschef Petra Engberg på UN Women Sverige.

Power Girl Awards är en hyllning till alla tjejer och det blir en glittrande helkväll fylld av disco fever och massor av girl power. Galan leds av de två superkvinnorna Parisa Amiri och Ellen Bergström. Journalisten och programledaren Parisa Amiri sågs senast i Kobra på SVT och Ellen Bergström dansade sig till en finalplats i Let´s Dance och syns frektvent i Gina Tricots sociala medier. På scen ser vi bland annat högaktuella Molly Sandén som precis släppt ny musik på svenska och nu senast sågs som programledare i Musikhjälpen och prisutdelare på P3 Guld.

Under galakvällen kommer flera priser delas ut till starka kvinnoprofiler och förebilder som utmärkt sig som äkta Power Girls. Bland annat ska ”Årets Power Girl” koras och här finns det möjlighet att i förväg, via kampanjsidan på ginatricot.com, nominera en vän, syster eller kollega som förtjänar att vinna och ta emot det fina priset uppe på scen. Tre finalister utses som får ta med sig sin nominerade vän till galan där resa, hotellnatt och biljetter ingår, vinnaren av priset koras på scen under kvällen.

– Med ca 1 900 anställda varav 98 procent av dessa är tjejer så finns det enormt mycket girl power innanför väggarna på Gina Tricot. Power Girl Awards är en chans för oss att hylla alla coola tjejer där ute, att få rulla ut röda mattan och ge något tillbaka till dessa fantastiska tjejer som vi inspireras av varje dag. Samarbetet med UN Woman Sverige är ett viktigt ställningstagande som våra anställda och våra kunder kan förknippa sig med. Det bygger stolthet hela vägen inifrån och ut, säger Anna Appelqvist, Brand Manager Gina Tricot.

Power Girl Awards arrangeras på Internationella kvinnodagen den 8 mars 2018 och produceras av Patriksson Communication på Berns i Stockholm. Biljettförsäljning och information finns på ginatricot.com med försäljningsstart den 1 februari 2018.