« Tillbaka till nyheter

Parul Sharma ny ordförande för UN Women Sverige

Publiceringsdatum: 21 apr 2024

UN Women Sverige är stolta att presentera organisationens nya ordförande, Parul Sharma. Parul Sharma är en prisad människorättsjurist, styrelseproffs och hållbarhetsexpert.

-Kvinnors och flickors rättigheter har varit en av de viktigaste drivkrafterna inte bara i mitt yrkesliv utan i allt jag företagit mig. Med de bakslag för kvinnors och flickors rättigheter som vi ser runt om i världen idag känns det otroligt viktigt att få bidra. Jag är mycket stolt och ärad över uppdraget som ny ordförande för UN Women Sverige

Parul Sharma arbetar just nu som tf generalsekreterare på Institutet mot mutor och har lång erfarenhet av att stötta olika samhällssektorer i hållbarhetsfrågor. Hon har även arbetat vid Sandvik AB som Global Head of CSR Auditing Suppliers och vid Stora Enso som Vice President Sustainability. Parul Sharma har fått en rad utmärkelser för sitt arbete inom mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.

-Vi är väldigt glada över att få Parul som ny ordförande för UN Women Sverige. Hon har en otroligt viktig kunskap om näringslivet, hållbarhet och civilsamhället, en unik och viktig kombination, säger Ulrika Grandin, verksamhetschef UN Women Sverige.

Parul har sedan 2020 varit ordförande för Amnesty International Sverige och arbetade senast på Academy for Human Rights in Business. Parul inledde sin yrkeskarriär på utrikesdepartementet och EU-kommissionen med inriktning på Sydasienregionen. Hon har dessutom bott och verkat i Sydasien, samt med en gedigen arbetserfarenhet från tjugo länder i Asien, Afrika och Latinamerika.

Parul Sharma valdes som ny ordförande vid UN Women Sveriges årsmöte den 20 april. Vid detta möte valdes även två nya styrelseledamöter in, Anna Fairbrass och Linda Kaplan, som inom kort kommer att presenteras närmare.