« Tillbaka till nyheter

Orange Day MC Charityride 2024

Publiceringsdatum: 27 maj 2024

Vi på UN Women Sverige vill rikta ett stort och varmt tack till alla som deltog i årets Orange Day MC Charityride i lördags och tog ställning mot mäns våld mot kvinnor, flickor och barn.

Det är fantastiskt att se hur många som engagerar sig i Orange Day MC och hur deltagandet växer år efter år. Att fler män kliver fram och tar ställning mot våldet är både viktigt och inspirerande. Orange Day MC symboliserar precis det som den orangea färgen i Orange Day står för – en ljus framtid fri från våld mot kvinnor och flickor.

Under dagen åkte den mäktiga MC-kortegen in i Norrköping med engagerade bikers som ställde upp längs Södra promenaden. Sen var det scenprogram i Vasaparken där vi fick vi lyssna till inspirerande och kraftfulla tal från bland andra barnombudsmannen Juno Blom, vår egen generalsekreterare Ulrika Grandin, grundare och samordnare av MC-kortegen Maria Andersson samt aktivisterna Atilla Yoldas, Roddy Benjaminsson, Patrik Kling och Carolin Svelid, liksom modiga kvinnor som berättade om sina erfarenheter upplevelser. Vi njöt även av fantastisk sång från kören Knivsta Voices tillsamans med Ulrika Malmberg. Kvällen avslutades magiskt med musik av Jon Henrik Fjällgren och Tobias Lundgren.

Ett särskilt stort tack riktar vi till vår eldsjäl Maria Andersson, vars engagemang gör detta möjligt!

Vi vill också tacka varenda en som deltagit i, bidragit till och stöttat Orange Day MC bidragit till detta viktiga initiativ. Anmälningsavgifter från kortegen går till UN Womens globala arbete för att stoppa våldet mot kvinnor och flickor i världen.

Tillsammans gör vi skillnad!

Foto: Mikael Olsson