« Tillbaka till nyheter

Ny i styrelsen Patricia Olby Kimondo

Publiceringsdatum: 2 maj 2023

UN Women Sverige är glada att välkomna i styrelsen Patricia Olby Kimondo. Patricia är entreprenör och VD för People Productions som driver bolag inom talangförsörjning. Senast ut är Pamoja, en snabbväxande jobb- och talangtjänst och en digital plattform som tar sikte på människors framtida potential. Patricia är även initiativtagare till The Double Up Impact som vill bidra till att fler kvinnor blir entreprenörer i Sverige och världen. Hon är också engagerad i den Silicon Valley-baserade tankesmedjan People Centered Internet, PCI.

Vad är dina drivkrafter i de globala jämställdhetsfrågorna?

Min personliga övertygelse är att kvinnors ekonomiska egenmakt i världen måste öka. Världen behöver fler företag som drivs av kvinnor och fler tunga beslutsfattare som är kvinnor. För när kvinnor och män har lika ekonomiska möjligheter skapas också samhällen i balans – som i sin tur ger lönsamhet och fred. Det vinner alla på.

Varför ser du att UN Women är en viktig röst idag för de globala jämställdhetsfrågorna?

Kriser i världen drabbar människor hårt men kvinnor och flickor hårdare. I krig, pandemi och lågkonjunktur är kvinnor mindre synliga och mer utsatta. UN Women har kapacitet att både driva stora frågor om fred och mänskliga rättigheter men har också kunskap om kvinnors konkreta utmaningar i vardagen – som hot, våld och diskriminering. Det är viktigt för att förstå hur påverkan och förändring sker.