« Tillbaka till nyheter

NT: Nu tar motorcyklarna över stan igen

Publiceringsdatum: 24 maj 2024

Norrköpingstidningar uppmärksammar i en artikel Orange MC Charityide som UN Women Sveriges Maria Andersson samordnar imorgon lördag till förmån för UN Womens arbete mot alla former av våld mot kvinnor:

På lördagen kör motorcykelkortegen Orange Day MC för sjunde gången genom landet och avslutar med en träff i Vasaparken i Norrköping. Men syftet är att lyfta en viktig fråga: Våldet mot kvinnor och flickor.

Kortegen startar från flera olika platser i landet och möts upp i Mantorp klockan 16 på lördagen, varifrån man kör gemensamt till målet i Norrköping. Vid 17-tiden räknar man med att rulla ner för Södra Promenaden och parkera vid Vasaparken. Där väntar tal, men också musikunderhållning från bland annat Mello-bekante Jon Henrik Fjällgren samt mat och dryck. Inträdet är fritt och arrangörerna uppmanar Norrköpingsborna att sluta upp för att ”hylla alla eldsjälar som åkt från hela landet”.

Orange Day är ett FN-arrangemang för att uppmärksamma våldet mot kvinnor och flickor, men sedan 2018 körs också den svenska kortegen.

Läs artikeln här

Text: Peter Johansson, NT