« Tillbaka till nyheter

Lär känna UN Women Sveriges nya praktikanter

Publiceringsdatum: 24 jan 2023

UN Women Sverige är stolta att presentera våra nya praktikanter Aurora Cortés och Vilma Boström som ska vara hos oss under vårterminen 2023.

Aurora Cortés pluggar just nu sista termin på kandidatprogrammet i statsvetenskap, säkerhet och krishantering på Försvarshögskolan i Stockholm.

För mig var det givet att UN Women Sverige var där jag ville praktisera, säger Aurora. Mitt program har varit brett och innefattat allt från irreguljär krigföring till nationell och internationell krishantering. Det som jag alltid har brunnit för är jämställdhet och att kunna bidra i arbetet för utsatta i världen. Inom mina studier har jag därför nischat in mig på globala jämställdhetsfrågor och skrev därför mitt examensarbete om detta, berättar Aurora. Nu ser jag fram emot en lärorik vår här på UN Women Sverige!

Vilma Boström kommer ifrån Sundsvall och studerar just nu sista terminen på kandidatprogrammet i Globala Studier, med inriktning på utvecklingsstudier, på Göteborgs Universitet.

Jag vill jobba med global jämställdhet för att det är en så viktig fråga som påverkar alla i samhället, berättar Vilma. Jag vill bidra till att flickor och kvinnor över hela världen får sina rättigheter säkerställda och får äga sin egen kropp och sitt eget liv! Därför är jag så otroligt tacksam att jag har fått möjligheten att kunna utveckla mitt intresse tillsammans med min drömpraktikplats UN Women Sverige, säger Vilma.