« Tillbaka till nyheter

Internationella kvinnodagen 2024

Publiceringsdatum: 11 mar 2024

Ring the Bell for Gender Equality 
Vi startade dagen med att ringa in börsdagen i jämställdhetens tecken på Nasdaq Stockholm tillsammans med UN Global Compact Network Sweden. Föranlett av en intressant panel med Alexandra Pascalidou, Philip Thormark, Saba Saad och Johanna Orring om investeringar i jämställdhet och företagens viktiga roll. Denna globala manifestation skedde på 117 börser runtom i världen.
 

Bilder från Nasdaq Ring the Bell, foto: Eva Dalin

Afternoon Tea 
På Soho House anordnade UN Women Sverige en Afteroon tea till förmån för UN Womens globala arbete för jämställdhet och kvinnors rättigheter. Kloka kvinnor delade med sig av sina erfarenheter, insikter och visdomar. Tack bästa Andra Farhad, Lili Assefa, Sara Wimmercranz, Zeina Mourtada och Kaah som avslutade med fin musik. Tack till Soho House för gott samarbete och Albin Händig för fina bilder! 

Bilder Soho House, Foto: Albin Händig

Hedvig Eleonora 
Vi avslutade dagen i Hedvig Eleonora kyrka där Alexandra Pascalidou talade under HedvigPlus, musikmässa med tema internationella kvinnodagen. Vi fick ta del av vacker musik i form av kören One Voice som frmaförde tolknignar av bla. Nina Simone, Aretha Franklin och Lady Gaga. Stort tack Hedvig Eleonora församling för samarbete och stöd till UN Womens arbete! 

Kampanj om det obetalda arbete 
Under internationella kvinnodagen lanserade vi en kampanj i samarbete med NORD DDB för att för att uppmärksamma det obetalda arbetet som kvinnor världen över utför. Globalt står kvinnor för 76 % av det obetalda arbetet, och dagligen spenderar kvinnor världen över 16,4 miljarder timmar på obetalt arbete. Tack Nord DDB för ert engagemang. Läs mer om kampanjenhär!

Bilder från Nord DDB.

Nytt samarbete med & Other Stories
I samband med internationella kvinnodagen presenterades vårt nya partnerskap med & Other Stories. Genom samarbetet kommer & Other Stories stötta UN Womens Second Chance Education Programme (SCE) i Indien.
UN Womens SCE-program i Indien arbetar med att stärka och stötta marginaliserade och utsatta kvinnor genom nya utbildnings- och arbetsmöjligheter.

Varmt tack till alla som deltog och medverkade under internationella kvinnodagen 2024. Tack för att ni är med och stöttar UN Womens arbete för jämställdhet och alla kvinnors och flickors rättigheter i världen! 

Stötta UN Womens arbete genom att swisha en gåva till 900 29 32.