« Tillbaka till nyheter

Hammarby tar snacket

Publiceringsdatum: 6 maj 2021

Sedan 2015 är Hammarby Fotboll en av få klubbar i världen som är ambassadörer för HeForShe. Maj är årligen kampanjmånad för samarbetet och just i år vill Hammarby uppmärksamma #tasnacket. 

UN Womens globala kampanj #HeForShe startades 2014 för att engagera fler män och pojkar i jämställdhetsarbete. Att fler män tar ställning mot våld, diskriminering och orättvisor som drabbar kvinnor och flickor är direkt avgörande för att jämställdhet ska uppnås. Vi har alla ett gemensamt ansvar i arbetet för att stoppa alla former av våld och diskriminering, tillsammans kan vi uppnå en förändring.
För jämställdhet gynnar alla – socialt, politiskt och ekonomiskt – oavsett könsidentitet.

HeForShe förenar och kraftsamlar för att jämställdhet ska bli en realitet inom alla områden i Sverige och i världen. Världen över arbetar därför företag, regeringsföreträdare, civilsamhället, universitet, skolor och idrottsföreningar med HeForShe som plattform för att stärka och utveckla jämställdheten inom just sitt område.

Samarbetet mellan UN Women Sverige och Hammarby Fotboll började 2015, när klubben blev en av världens första fotbollsklubbar att skriva under för HeForShe. Sedan dess är klubben HeForShe-ambassadörer och har aktivt arbetat med och inkluderat HeForShe och jämställdhetsarbete i sin värdegrund.

Tillsammans har vi tagit snacket och utbildat spelare och ledare från de yngsta åldrarna till våra ambassadörer i de två A-lagen. Jämställdhet och allas lika värde ska vara en självklarhet för alla de 3 000 barn och unga som växer upp i Hammarbys verksamhet precis som värdegrunden ska spridas och delas av alla de 100 000-tals som följer, stöttar och älskar Hammarby.

Vi hoppas och tror att vårt gemensamma arbete med att förändra attityder, beteenden och normer bidrar till ett mer jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering. Att vi kan verka som förebilder och inspirera andra till att se värdet av att arbeta med jämställdhetsfrågan.

För tillsammans gör vi skillnad och tar snacket!