« Tillbaka till nyheter

Gävleborgs Innebandyförbund intensifierar sitt HeForShe-arbete

Publiceringsdatum: 19 nov 2021

Gävleborgs Innebandyförbund förlänger och fördjupar samarbetet med HeForShe och UN Women Sverige. 

HeForShe budskapet kommer vara centralt publicerad på Gävleborgs Innebandyförbunds och pryda distriktets matchtröjor i spelarutbildningsverksamheten* och under SDF-SM** som spelas den 3–6 januari 2022. Detta för att sprida budskapet och väcka nyfikenhet. Matchtröjan ska ses som en budbärare för samarbetet och en symbol för jämlik- och jämställdhetsarbetet i regionen.

Målsättningen är att aktivera fler föreningar i arbetet och använda våra ambassadörer i distriktet som budbärare. På bilden ser ni kaptenerna i IK Sätra Simon Cederström och Gävle GIK, Oskar Strand Söderholm som tillsammans stoltserar med budskapet #HeForShe.

– Vi ska stå för inkludering, samverkan och nyskapande. Det här samarbetet visar genom det oss rätt och är något som vi har med oss i allt vi gör. De här visar på grunden till Svensk Innebandys personlighet som i sin tur bygger vad och hur vi gör saker. Att vi exempelvis behandlar alla jämlikt, arbetar tillsammans och att vi brinner för att våga bryta normer och strukturer är oerhört centralt för vår utveckling, säger Michael Parment, ordförande Gävleborgs Innebandyförbund.

– Det känns fantastiskt bra att få fortsätta arbeta tillsammans med Gävleborgs Innebandyförbund och innebandyn i regionen. Vi har genomfört hittills många lyckade utbildningsinsatser och vi känner verkligen ett starkt stöd att fortsätta driva jämställdhetsutvecklingen ihop. Vi delar samma värdegrund och ser fram emot att få fortsätta vrida, vända och stärka utvecklingen av jämlika förutsättningar i regionen, säger Petra Engberg, verksamhetschef UN Women Sverige.

Förutom budskapet på matchtröjorna har i flera år HeForShe och UN Women varit viktiga utbildare i Spelarutbildningens verksamhet. Tillsammans med HeForShe och UN Women Sverige kommer även en extra kampanj utlysas i Gävleborg IBFs kanaler redan nu under helgen den 20-21:e november och fram till 25:e november. Syftet är att genom kampanjen dels sprida informationen om arbetet HeForShe och UN Women gör men också uppmana fler att bidra till solidariska ekonomiska donationer till organisationer.

Bland annat kommer spelarutbildningens förberedande SDF-SM lag under Scandic Cup genomföra sin matchvärmning i orangetröjor.