« Tillbaka till nyheter

GAIS fortsätter ta ställning för HeForShe och förlänger samarbetet med UN Women Sverige

Publiceringsdatum: 18 apr 2023

2022 inledde fotbollsklubben GAIS och UN Women Sverige ett HeForShe-samarbete och under 2023 förlänger vi det ytterligare.

Samarbetet är en del av GAIS kontinuerliga värdegrundsarbete, där jämställdhet och jämlikhet viktiga frågor. GAIS akademitränare kommer att få ta del av en föreläsning om HeForShe-principerna. Principerna är kopplade till att motarbeta könsdiskriminering, att motivera både män och kvinnor att stå upp för jämlikhet, föregå med gott exempel och säga ifrån eller ifrågasätta när man bevittnar diskriminering.

Under året kommeR en av GAIS hemmamatcher bli en HeForShe-match, där extra utrymme och stöd ges åt UN Women Sverige för att berätta mer om sitt arbete, både för läktarpubliken och GAIS företagspartners. HeForShe-matcher har tidigare genomförts med god framgång av andra HeForShe-lag såsom Hammarby och Skövde AIK.

– Vi på UN Women Sverige är mycket glada och stolta över att vi förlänger samarbetet med GAIS och de tar fortsatt ställning för HeForShe. Det är otroligt viktigt att fler aktörer inom idrotten tar steget och aktivt arbetar med jämställdhetsfrågor. Vi hoppas och tror att vårt gemensamma arbete med att förändra attityder, beteenden och normer bidrar till ett mer jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering, säger Louise Waller på UN Women Sverige.

Värdegrundsarbetet är något som vi tar på största allvar, därför var det viktigt för oss att hitta ett fortsatt samarbete där vi jobbar med jämlikhetsfrågan även mot våra yngre aktiva. Där besitter UN Women Sverige väldigt mycket kunskap. Och med HeForShe-matchen hoppas vi kunna sprida budskapet bredare, både till vår publik och till våra partners.

Magnus Sköldmark, Klubbchef.