« Tillbaka till nyheter

Finska Kirsi Madi utsetts till biträdande global chef på UN Women

Publiceringsdatum: 5 dec 2023

Datum: 2023-12-05

FN:s jämställdhetsorgan UN Women har fått en ny biträdande global chef, finska Kirsi Madi. I sin roll kommer hon att ansvara för frågor som rör resurshantering, hållbarhet och partnerskap.

”Det är mycket bra med en nordisk representant på så här hög nivå inom UN Women. Det stärker oss i vårt jämställdhetsarbete i Sverige och i Norden”, säger Ulrika Grandin, verksamhetschef UN Women Sverige.

Kirsi Madi kommer senast från en position som stabschef på FN:s barnfond UNICEF och har en mångårig erfarenhet inom FN-systemet, särskilt inom områden som rör humanitära frågor, utvecklingssamarbete samt samordnings- och partnerskapsfrågor. Madi har tidigare haft chefspositioner inom FN:s kontor för katastrofriskreducering (UNDRR) och FN:s kontor för humanitära frågor (OCHA).

Madi inledde sin karriär på finska utrikesdepartementet och har en masterexamen i statsvetenskap från Helsingfors universitet.

”Det är fint att vårt mål att få finländare till ledande poster inom FN förverkligas”, säger Finlands utrikeshandels- och utvecklingsminister Ville Tavio i ett pressmeddelande från finska UD.

Kirsi Madi berättar att hennes målsättning för den nya positionen är att bidra till att utveckla UN Women som organisation. Hon understryker även vikten av arbetet med kvinnors och flickors rättigheter världen över, och ser det som en central komponent för samhällsutvecklingen.

För ytterligare information om Kirsi Madi och hennes roll: Kirsi Madi, Deputy Executive Director for Resource Management, Sustainability and Partnerships | UN Women – Headquarters

Photo: Resilience Council

Presskontakt:

Louise Waller, Head of Communications and Fundraising UN Women Sverige
Mejl: louise.waller@unwomen.se
Telefonnummer: 076-102 33 88