Gävleborgs Innebandyförbund

Gävleborgs Innebandyförbund intensifierar sitt HeForShe-arbete

Svensk innebandy tror på en jämställd idrott, på alla nivåer. Kvinnor och män, pojkar och flickor skall ha samma möjligheter och makt att påverka sin verksamhet och vardag. Genom att bli jämställda och nå idrottens nyckeltal med jämställda beslutande forum, både på aktivitets och organisationsnivå berikar vi svensk idrottsrörelse.

Genom att skapa förebilder där tjejer lyfts fram och blir förebilder för andra tjejer inspirerar vi varandra till ökat idrottsintresse som främjar folkhälsan. Oavsett om det gäller dig som spelare, ledare eller domare. Genom stöttande och inspirerande tjejträningar, prova-på besök i förening, träningar och träffar över föreningsgränser och utbildningar för ledare som leder tjejer vill Gästriklands Innebandyförbund genom projektet #InnebandyForAll bidra till att stärka kompetens och verktygslådan med fler aktiviteter för en jämställd värld.

– Vi ska stå för inkludering, samverkan och nyskapande. Det här samarbetet visar genom det oss rätt och är något som vi har med oss i allt vi gör. De här visar på grunden till Svensk Innebandys personlighet som i sin tur bygger vad och hur vi gör saker. Att vi exempelvis behandlar alla jämlikt, arbetar tillsammans och att vi brinner för att våga bryta normer och strukturer är oerhört centralt för vår utveckling, säger Michael Parment, ordförande Gävleborgs Innebandyförbund.

HeForShe-rörelsen har prytt spelartröjor under SDF-SM både 2019 och 2020 något som också symboliserar det viktiga ställningstagandet genom #HeForShe där man tillsammans vill förbättra förutsättningar för ett jämlikt samhälle med avsikt att engagera fler inom idrotten. Att vara mer än en sport kräver engagemang, tålmodighet, inspiration och mod att testa. #InnebandyForAll är samlingsnamnet där alla CSR-frågor och projekt, delprojekt och satsningar kan paketeras, förberedas, genomföras och utvärderas. Förutom budskapet på matchtröjorna har i flera år HeForShe och UN Women Sverige varit viktiga utbildare i Spelarutbildningens verksamhet. En ny kampanj har lanserats i Gävleborg IBF:s kanaler redan nu under helgen den 20-21:e november och fram till 25:e november 2021. Syftet är att genom kampanjen dels sprida informationen om arbetet HeForShe och UN Women gör men också uppmana fler att bidra till solidariska ekonomiska donationer till organisationer.