« Tillbaka till nyheter

Inbjudan till möte om Generation Equality

Publiceringsdatum: 5 sep 2023

Välkommen till dialogmöte om Generation Equality med Sida och UN Women Sverige!

På torsdag den 7 september bjuder Sida och UN Women Sverige in civilsamhällesorganisationer till ett dialogmöte om FN-initiativet Generation Equality.

Generation Equality är ett initiativ för att accelerera takten i det globala jämställdhetsarbetet. Generation Equality startade vid 25-årsdagen av den stora Kvinnokonferensen i Peking 1995 där den så kallade Pekingplattformen antogs. Fler åtgärder behövs. Nya generationer behöver involveras.

Sverige är en av ledarna i koalitionen om ekonomisk jämställdhet. Inom Generation Equality har sex globala koalitioner på olika jämställdhetsteman skapats där olika aktörer åtar sig att arbeta tillsammans.

Generation Equality befinner sig nu i halvtid. I anslutning till det toppmöte om Agenda 2030 som äger rum i slutet av september kommer därför detta ”Mid-Point Moment” att uppmärksammas.

På mötet vill på torsdag samlas vi för information och diskussion om hur det globala jämställdhetsarbetet kan accelereras i relation till Generation Equality.

Välkomna kl.13.00-14.30 i Sidas lokaler, adress Rissneleden 110. Kom i god tid då alla deltagare behöver registrera sig i Sidas reception.

Anmäl dig genom att skicka ett mail till info@unwomen.se