Samarbetet mellan UN Women Sverige och Hammarby Fotboll började 2015, när klubben blev en av världens första fotbollsklubbar att skriva på för HeForShe. Sedan dess är klubben HeForShe-ambassadörer och arbetar aktivt med ett jämställdhetsarbete utifrån HeForShe-kampanjens värdegrund.
Vi är stolta över att UN Women upplever att vi kan göra skillnad. Det handlar dels om vår storlek men framför allt för att de upplever vårt värdegrundsarbete som starkt och trovärdigt. Med tanke på det grundliga arbete som inte minst föreningen gör, med alla våra ungdomsspelare kring värdegrunden. Det vi säger till våra unga killar i värdegrundsarbetet är att man dels har ett ansvar för sitt eget beteende, men också att man måste säga till om någon annan blir dåligt behandlad eller om en lagkamrat beter sig dåligt. Om vi ska vara trovärdiga i det vi säger till killarna så är det självklart för oss att stå upp för HeForShe.”
– Henrik Kindlund, VD
För oss var det en självklarhet att ställa sig bakom initiativet HeForShe. Vi är en förening vars värdegrund bygger på att alla ska ha samma möjligheter och vi är stolta över att få samarbeta med UN Women i vårt jämställdhetsarbete” – Stefan Billborn, tränare
UN Women Sverige var matchvärdar för HeForShe-ambassadörerna 
På Mors dag spelade Hammarbys damlag mot Sundsvalls DFF i Morsdagsmatchen på Hammarby IP, där de vann med 5-0. Dagen efter var det dags för Hammarbys herrlag som spelade mot IFK Norrköping på Tele2-Arena, där matchresultatet blev 2-2.  Hammarbys båda lag spelade i klubbens unika tredjeställ med HeForShe-logga och rosa nummer. På Morsdagsmatchen spelade damerna med sina mammors namn på tröjorna, och på herrmatchen körde spelarna med HeForShe på ryggen.
Hälften av intäkterna från försäljningen av tredjestället vid båda matcherna gick till UN Women Sveriges jämställdhetsarbete med HeForShe. Tack Hammarby Fotboll, Intersport och Craft.