Lokalförening Gotland

Seminarium på Almedalen

Avtalet mellan EU och Turkiet – hur påverkar det kvinnor och barn på flykt?

UN Women nationell kommitté lokalförening Gotland kommer den 6 juli arrangera ett seminarium i Soberian. Seminariet kommer beröra hur avtalet mellan EU och Turkiet påverkar kvinnor och barn på flykt – vem som bär ansvaret för deras liv i flyktinglägret?

Seminariet grundar sig på en universitetsstudie gjord av Jehna Al Moushahidi som behandlar konsekvenser, legitimitet och fakta. Jehna Al Moushahidi berättar utifrån sitt arbete och studier om hur situationen för flickor och kvinnor påverkas genom avtalet mellan EU och Turkiet. Hon har även tittat på vilka följder avtalet får såväl kortsiktigt som långsiktigt.

Datum: Torsdag 6 juli 2017

Tid:  kl. 15:00 – 16:00

Plats: Soberian, Kilgränd 1, 62157 Visby  

Insida_av_Visby_ringmur

Välkommen till årsmöte för UN Women nationell kommitté Sverige lokalförening Gotland!

Vid årsmötet kommer det gångna årets verksamhet att redogöras. Alla är välkomna, så passa på att delta för att göra din röst hörd. Inte minst över vad vi ska arbeta med det kommande året. För att ha rösträtt måste deltagarna på mötet vara medlemmar av föreningen. Det kommer att finnas möjlighet att betala medlemsavgiften på plats strax innan mötets öppnande.

Förutom årsmötesförhandlingar bjuder vi på fika. 

Praktisk information inför årsmötet:

Datum: Tisdag 21 mars 2017
Tid: kl. 18.30 
Plats: IOGT-NTO:s lokal Vita Huset på Ekmansgatan 11 (Bredvid Cykel och MC-hallen)

OSA till gotland@unwomen.se

Tveka inte att höra av er om ni skulle ha några frågor!

Bästa hälsningar, 
Styrelsen UN Women nationell kommitté Sverige lokalförening Gotland

Tisdagen 14 Februari

Tisdagen den 14:e februari kommer vi, UN Women nk Sverige lokalförening Gotland, att uppmärksamma kampanjen 1 Billion Rising. Det är en aktion för att uppmärksamma våldet och exploateringen av kvinnor och flickor i världen.
Vi kommer dela ut information om oss och 1 Billion Rising samt sälja One Bracelet – armband under lunchtid på Östercentrum i Visby den 14:e februari.
Vill du hjälpa till är du välkommen att kontakta oss här på Gotland på gotland@unwomen.se

1billion

Torsdagen 24 november

Torsdagen den 24 november kommer vi, UN Women nk Sverige lokalförening Gotland, att uppmärksamma problematiken mäns våld mot kvinnor.
Kvällen börjar klockan 19.00 i Almedalsbibliotekets foajé. Kom i tid, dörrarna stänger vid 19.00.
Vi kommer kort att presentera UN Women nk Sveriges lokalförening Gotlands arbete på ön. Därefter kommer Josefine Alfredsson att framföra en kort monolog.
Kvällen fortsätter med ett samtal med inbjudna gäster från Mansforum på Gotland och det hela avslutas med en dans av Agnes Lundgren.
Vi kommer att ha ett infobord och sälja Onebracelet – armband.
BH-utställningen kommer att hänga i Bibliotekets foajé 21/11 – 11/12.

Möte 15 november inför BH-utställningen på Almedalsbiblioteket!

Tisdagen den 15 november kl 18.00 samlas alla som vill och kan hjälpa till med BH-utställningen som ska hängas den 21 november på Almedalsbiblioteket.
Under kvällen kommer vi att räkna och montera alla BH-ar och eventuellt titta på bildspelet som handlar om mäns  våld mot kvinnor och flickor samt kvinnor dödade av en man i nära relation.
Rensa dina lådor och ta med gamla BH-ar så vi får ihop så det räcker. De behöver varken vara hela eller vackra.
Vi ses i IOGT-NTOs lokal Vita Huset, Ekmansgatan 11. (Bredvid Cykel & MC-hallen)
Vi bjuder på fika.

Sommaren med UN Women nk Sverige Lokalförening Gotland

Den 16 juni kl 17.00 har UN Women nk Sverige lokalförening Gotland möte i Almedalen. Vi önskar alla gamla och nya medlemmar välkomna. Men vi hoppas också att alla som är nyfikna på vår verksamhet kommer med!
Vi tänker att vi samlas till höger om Almedalens scen kl 17.00 och att vi äter vår medhavda matsäck tillsammans. Vi kommer att informera om sommarens event.

Missa inte oss på Almedalsveckan!

4 juli – Hur utsatta är kvinnor och flickor på flykt?

UN Women nationell kommitté Sveriges lokalförening Gotland arrangerar tillsammans med IOGT-NTO-rörelsen på Gotland ett seminarium på området utsatthet för kvinnor och flickor på flykt. Seminariet äger rum måndagen den 4 juli kl. 17:00 – 18:00 vid Soberian, Kilgränd 1.

Kvinnor och flickor som befinner sig på flykt och i flyktingläger utsätts för särskilda risker och övergrepp. Vi ställer oss frågan hur arbetet för trygghet och säkerhet ser ut.

Under seminariet får vi information om FNs försök att säkerställa trygghet för kvinnor och flickor och minska deras utsatthet för våld. Vi får även information om i vilken utsträckning droganvändning, kriminalitet och korruption förekommer i dessa situationer.

6 juli – Hur kan vi tillsammans stoppa mäns våld mot kvinnor?

UN Women nationell kommitté Sverige arrangerar ett seminarium i Almedalen på temat mäns våld mot kvinnor, ett av UN Womens fokusområden. Seminariet äger rum den 6 juli kl. 17:00 – 18:00 vid Soberian, Kilgränd 1.

Mäns våld mot kvinnor är ett globalt folkhälsoproblem – en av tre kvinnor blir utsatta för fysiskt och/eller sexuellt våld under sin livstid. Förebyggande insatser är en viktig nyckel i arbetet med att stoppa våldet mot kvinnor och flickor.

Medeltidsveckan

Inför Medeltidsveckan v. 32 kommer vi att vara samarbetspartners i en större satsning för att sprida budskapet att mäns våld mot kvinnor inte är okej genom att informera om varför man ska bära Vita Bandet. Vi kommer att behöva hjälp att klippa band och fästa på säkerhetsnålar.

Anmäl ditt intresse att hjälpa oss med det genom att komma på torsdag eller anmäla via mail. 

Ny BH-utställning i november

Inför en utställning i Almedalsbiblioteket i november, där vi synliggör mäns våld mot kvinnor, behöver vi dina gamla BH-ar. 

Har du någon eller några vi kan få? Kontakta oss via mail eller direkt till vår ordförande Monica Engström Thomsson tel: 070 190 84 34.

Glad sommar önskar lokalförening Gotland!

 

 

Manifestation på alla hjärtans dag

GotlandOneBillionRising

One Billion Rising i Visby 14 februari 2016 kl 14.00 

UN Women nationell kommitté Sveriges lokalförening Gotland arrangerade eventet då vi tillsammans bildade ett hjärta för att visa stöd för alla kvinnor som världen över drabbas av våld.

Tack till alla som deltog!

UN Women nationell kommitté Gotlands lokalförening

Gotland

Manifestation utanför Österport

Söndagen den 14 februari kl. 13.50 planerar UN Women nationell kommitté Sveriges lokalförening Gotland att göra en liten manifestation utanför Österport i Visby. 

Delta gärna om du vill visa ditt stöd för kampanjen One Billion Rising. Läs mer på: http://www.onebillionrising.org/.

Vi kommer att dela ut flygblad och tillsammans bilda ett hjärta för att visa vårt stöd för kvinnor som drabbas av våld.

Kampanjen sker över hela världen och vill göra oss uppmärksamma på det våld som drabbar 1 av 3 kvinnor. 

Sedan år 2012 har kampanjen haft olika teman och i år vill man rikta fokus på marginaliserade kvinnor och att det måste till en global systemförändring för att få slut på våldet.

Välkomna!

UN Women nationell kommitté Sveriges lokalförening Gotland

Gotland

Kallelse till årsmöte

Tisdagen den 22 mars har UN Women nationell kommitté Sveriges lokalförening Gotland årsmöte.

Välkommen till IOGT-NTOs lokal Vita Huset på Ekmansgatan 11, kl. 18.30. Vi bjuder på fikat.

Med vänlig hälsning,

UN Women nationell kommitté Sveriges lokalförening Gotland

Gotland

Demonstrationståg

Den 8 mars deltar vi från UN Women nationell kommitté Sveriges lokalförening Gotland i ett demonstrationståg på Öster i Visby kl. 17.00.

Vi kommer att under den efterföljande diskussionskvällen, kl. 18.00 på Almedalsbiblioteket, att dela ut kvinnokonventionen och annat av vårt material.

Finns det något du vill hjälpa till med eller är du ännu inte medlem men vill bli – välkommen med på någon av våra träffar eller kontakta oss via mail på gotland@unwomen.se.

Med vänlig hälsning,

UN Women nationell kommitté Sveriges lokalförening Gotland

Gotland

Möte 10 mars

Hej!

UN Women nationell kommitté Sveriges lokalförening Gotland inbjuder dig härmed till ett möte där vi börjar planera årets verksamhet. 

Vi träffas den 10 februari kl 18.00 i Almedalsbibliotekets foajé. 

Vi kommer att prata om:

Välkommen med för att delge oss dina idéer och funderingar kring vad vi kan jobba med. 

Med vänlig hälsning,

UN Women nationell kommitté Sverige lokalförening Gotland

Gotland

 

 

 

 

 

 

Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor

Den 25 november, Vita Bandet-dagen, uppmärksammar vi arbetet för att avskaffa mäns våld mot kvinnor. I år kommer vi att fokusera på kvinnlig omskärelse.

På Gotland bjuder vi på delar av filmen ”En blomma i Afrikas öken” och samtal med Anna Norsell som berättar om hur man möter omskurna kvinnor.

Har ni frågor om evenemanget kontakta ordförande MVita bandetonica Engström Thomsson på 070 190 84 34. Evenemanget arrangeras i samarbete med IOGT-NTO på Gotland.

Var: Almedalsbibliotekets hörsal

När: Kl 19.00 25/11

Alla hälsas varmt välkomna!

 

Gotland tjuvstartar firandet av FN-dagen!

Vi på Gotland tjuvstartar firandet av FN-dagen redan den 20 oktober genom att ha möte kl. 18.00 i Almedalsbibliotekets foajé. Därefter kl. 19.00-20.30 hänger vi med på Towan Obradors afrikanska dans som hon håller varje tisdag i just Almedalsbiblioteket.

Den 24 oktober syns vi tillsammans med FN-förbundet på Almedalsbiblioteket. Det blir goda samtal och information samt filmvisning. Start kl. 13.00.

Alla välkomnas!

Välkommen till UN Women nationell kommitté Sveriges lokalförening på Gotland!

UN Women nationell kommitté Sverige arbetar för kvinnors rättigheter och för ett jämställt samhälle. Lokalföreningarnas främsta uppdrag är att sprida kunskap om UN Women nationell kommitté Sveriges arbete på lokal nivå.

Om du vill komma i kontakt med oss eller engagera dig i vårt arbete – skicka ett mail till gotland@unwomen.se. Du når även ordförande Monica Engström Thomsson på 070 190 84 34.

Stöd UN Women nationell kommitté Sveriges arbete genom att bli medlem.