I samband med internationella kvinnodagen 2017 inleddes samarbetet mellan Gina Tricot och UN Women nationell kommitté Sverige, för att tillsammans arbeta för en jämställd värld fri från diskriminering och våld mot kvinnor och flickor. På internationella flickdagen den 11 oktober valde Gina Tricot att skänka överskottet från försäljningen av hållbarhetsinitiativet One Bag Habit till UN Women Sverige och arbetet för kvinnors rättigheter. 
För andra året i rad arrangerade Gina Tricot den stora galan ”Power Girl Awards” i samband med internationella kvinnodagen. Biljettintäkterna gick oavkortat gick till UN Women nationell kommitté Sverige. Under galan skänkte även Gina Tricot överskottet från försäljningen av påsar i butik till UN Women Sverige och vårt arbete för kvinnors rättigheter – för en jämställd värld fri från våld och diskriminering av kvinnor och flickor.
”Flickor och kvinnor är en viktig pusselbit i det globala hållbarhetsarbetet och UN Womens arbete för en mer jämställd värld går helt i linje med vår värdegrund. Empowering women – att hylla, stötta och satsa på en inkluderande framtid för tjejer i alla åldrar är för oss en självklarhet.

Det var ingen tvekan om att vi skulle gå med i hållbarhetsinitiativet One Bag Habit, att samtidigt kunna använda överskottet från försäljningen och göra skillnad inom viktiga kvinnofrågor som ligger oss varmt om hjärtat känns fantastiskt glädjande

– Anna Appelqvist, Brand Director, Gina Tricot.